FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Conjunt dels músculs del cos humà i de molts animals, especialment no incloses les vísceres. La bala li ha travessat la carn fins a l'os. carn viva Carn que, en una ulceració, en una ferida, etc., conserva les propietats vitals. Se li ha alçat tota la pell: ensenya la [...]
f 1 anat carne. Ensenyava la carn viva, mostraba la carne viva. 2 [aliment] carne. Carn de bou, de vedella, de xai, carne de vaca, de ternera, de cordero. 3 [de fruita] carne, pulpa. 4 [cos humà] carne. La resurrecció de la carn, la resurrección de la carne. 5 [aparença del cos humà] piel, cuerpo [...]
Carn d'aspecte mat, de color fosc, eixuta al tall i de consistència ferma, generalment procedent d'animals que han estat sotmesos a un gran esforç poc abans de morir i han esgotat les reserves de glucogen. [...]
Carn que arriba a l'escorxador per a ser conservada en cambres frigorífiques i posteriorment expedida, procedent d'un animal sacrificat en un altre escorxador. [...]
Carn procedent d'un animal acabat de sacrificar que ha estat airejada i no s'ha sotmès a cap altre tractament que no sigui el fred no inferior als 0 ºC. [...]